İlk Adım Ayakkabısı Ne Zaman Alınmalı?

Bebeklerde ilk adım ayakkabısı ne zaman alınmalı sorusu, bebek sahibi olan her ailenin aklını kurcalayan konulardan biridir. Bebeğinin yürümeye başladığını görmek, her anne baba için tarifi imkansız duygulardan biridir. Böyle önemli bir anda bebeğinin elini bir an olsun bırakmayan ebeveynler, bebeklerinin sağlıklı adımlar atabilmesi için ona destek olmaya çalışır. Bu konuda bebeklere ve ailelere destek olmak amacıyla üretilen ilk adım ayakkabısı modelleri, bebeğinize ihtiyaç duyduğu desteği sağlar. İlk adımlarında kolayca tökezleyebilen bebeklerin ayakta sağlam bir şekilde durmalarını sağlayacak bir desteğe ihtiyaçları vardır. Genellikle 10. aydan itibaren ayağa kalkıp destekle adım atmaya çalışan bebekler, bu aydan itibaren bebek ilk adım ayakkabısına ihtiyaç duyarlar. 12 ve 16. aylar arasında desteksiz bir şekilde tek başına yürümeye başladıklarında ise, ayaklarında onları kaydırmayacak, konforlu bir ayakkabı olmalıdır. Bebeklerin sağlıklı ayak gelişimi gözetilerek tasarlanan Ella Bonna bebek pandufu ve bebek patiği modelleri, ilk adım ayakkabısı için oldukça uygun ürünlerdir. Bu ürünler, yeni doğan bebeklerden 3 yaş dahil çocuklara kadar uyumludur. Bebeğinizin ayakta durmaya başladığı ilk aylarda, yürütmeyi öğretmeden önce yere sağlam basmasını öğretmeniz gerekir. Bunun için de ayağında kaymayan yapıda bir bebek panduf veya bebek patiği olmalıdır. Bu sayede bebeğiniz, düzgün bir şekilde yürüyebilmenin ilk koşulu olan ayakta sağlam durabilme adımı tamamlamış olacaktır. Kaymaz tabanlı ürünleri, Ella Bonna’nın bebek panduf ve bebek patiği kategorisinde bulabilirsiniz.

Bebekler Kaç Yaşından İtibaren Ayakkabı Giymelidir?

Günümüzde yenidoğan bebeklerin bile giyebileceği ilk adım ayakkabısı çeşitleri bulunur. Bebeklerin ayakkabıya yalnızca yürümeye başladıkları zaman ihtiyaç duyacağı bir yanılgıdır. Henüz yürümeye başlamayan bebekler için de tasarlanmış oldukça rahat bebek patiği ve pandufları bulunur. Bu patik ve panduflar henüz yürümeye başlamamış bebeklerin vücut sıcaklığının korunması, ayaklarının dış etkenlere maruz kalmaması açısından önemlidir. Ayrıca aksesuar işlevi de görebilir. Bebekler 1 yaşına geldiklerinde ise, artık mutlaka kaliteli bir ilk adım ayakkabısı giymek zorundadır. 2-3 yaşlarından itibaren dışarıda parklarda ve bahçelerde bolca vakit geçirmeye başlayan bebekler, ayaklarını koruyacak kaymaz tabanlı bebek patiği gibi ayakkabılara ihtiyaç duyarlar. Bu yaşlardaki bebeklerin ayak kasları gelişmiş olduğundan ayakkabı seçimini kolayca yapabilirsiniz. Kreş ayakkabısı olarak da kullanılabilen bu ürünler, bebeklerin sağlıklı ayak gelişimini destekleyici yapıda tasarlanır. Burada dikkat etmeniz gereken husus, bebeğiniz için seçeceğiniz ayakkabının anatomik özelliklere uygun tasarlanmış ve konforlu olmasıdır. Bebeğinizi soğuktan korumak, kıyafetlerini tamamlayıcı bir aksesuar edinmek ya da sağlıklı adımlar atabilmesini desteklemek gibi amaçlarla ilk adım ayakkabısı alabilirsiniz. Ella Bonna’da bulunan bebek patiği ve bebek pandufu modelleri 0-36 aylık bebeklere hitap eder. Bu ürünleri inceleyerek, yenidoğandan 3 yaşa kadar olan bebeklerinize uygun ayakkabıyı kolayca bulabilirsiniz.

İlk Adım Ayakkabısı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Bebek ayakkabısı ilk adımlarını atan minikler için oldukça gerekli ve faydalı bir üründür. Bu ayakkabılar veya ayakkabı işlevi gören patik ve panduflar, bebeklerin dengelerini kolayca kurmalarına yardımcı olur. İlk kez ayakta durmaya ve adım atmaya çalışan bebekler, dengelerini kurmakta oldukça zorlanırlar. Böyle bir durumda örneğin kaymaz tabanlı bir organik pamuk panduf ile bebeğinizin yere sağlam basmasına destek olabilirsiniz. İlk adım ayakkabısı bebeklerin ayaklarını sıcaktan ve soğuktan koruma etkisine de sahiptir. Bu nedenle bebeğinizin sadece yürümesine destek olmak için değil, onu hava koşullarından korumak için de bu ürünleri giydirebilirsiniz. Ella Bonna’da bulunan ince pamuk kumaşlı bebek ilk adım ayakkabısı yazlık kullanıma da uygundur. İlk adım ayakkabısı kız ya da erkek bebeklerin yürürken çarpabilecekleri sivri ve keskin cisimlere karşı da koruma sağlar. Bilekten itibaren ayağı saran ve sıkmadan kavrayan bir ayakkabı, bebeğin takılmadan yürümesine imkan tanır. İlk adım ayakkabısı erkek ve kız bebeklerin düzgün bir biçimde adım atabilmelerini sağlar. Ayağı yamuk basma veya içe basma gibi durumların önüne geçilmesine yardımcı olur. Kreş gibi dış mekanlarda kullanılabilen ayakkabılar, bebeğinize her ortamda hareket özgürlüğü kazandırır. İyi bir ilk adım ayakkabısı öneri olarak unisex tasarımları seçmenizi söyleyebiliriz. Ella Bonna’da yer alan bu tasarımlar kız ya da erkek bebek ilk adım ayakkabısı olarak rahatlıkla kullanılabilir.

Yürümeye Yeni Başlayan Bebeklerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekler yürümeye başladıklarında, ayaklarında gelişimsel bir sorun olup olmadığını dikkatli bir gözlemle fark edebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizde denge kurma konusunda bir sorun gördüyseniz, bunun da mutlaka üstünde durmanız gerekir. Bebeğinizde gördüğünüz gelişimsel sorunları ilerlememesi için mutlaka doktoruna bildirmeniz gerekir. Böylece sorunlara karşı vaktinde önlem alabilir ve bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Yürümeye başlayan her bebeğe mutlaka alınması gereken ilk adım ayakkabısı, kaliteli bir tasarıma sahip olmalıdır. Ayrıca bu ayakkabıların desenli bebek patiği gibi ilgi çekici tasarımlara sahip olması, bebeğinizin onu giymek istemesini sağlayacaktır. Böylece bazı sorunları daha kolay fark edersiniz. Kaliteli ayakkabılarda içe basma ya da yamuk basma gibi sorunlar görülmez. Buna rağmen bebeğinizin yere basma şeklinde bir sorun varsa hemen önlem almalısınız. Böyle durumlarda tercih edeceğiniz anatomik tasarımlı bir kız bebek ilk adım ayakkabısı bebeğinizin daha rahat yürümesine yardımcı olur. Yine de bebeğinizde örneğin parmak ucunda yürüme gibi bir problem varsa bunu da takip etmeniz gerekir. Benzer şekilde, bebekler yürürken ağırlıklarını topuklarına da verebilir. Bu da dikkat ve takip edilmesi gereken bir konudur. Eğer bebeğiniz bacaklarını ayırarak yere çok geniş basıyorsa bu durumu da doktoruna bildirmenizi tavsiye ederiz. Kaliteli bir kız veya erkek ilk adım ayakkabısı ile bebeğinizin ilk adımlarını atarken karşılaşabileceği çoğu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. 

DİĞER BLOG YAZILARI

Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerekir.