Bebek Ayak Numarası Nasıl Hesaplanır?

Bebek ayak numarası hesaplama işlemi, bebeklerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan bebek patikleri ve bebek panduflarını düzgünce seçebilmek için ilk kriterdir. Ayak gelişiminin sağlıklı devam edebilmesi için ilk adım ayakkabısının bebeğin ayak ölçüsüne uygun olması gerekir. Bebek ayak numarası hesaplamada kız ve erkek bebekler için aynı yöntem kullanılır. Çünkü ayak numarası cinsiyete göre değişiklik gösteren bir değer değildir. Bu nedenleerkek bebek ayak numarası ve kız bebek ayak numarası hesaplarken aşağıda vereceğimiz yöntemi kullanabilirsiniz. 

Bebek Ayak Numarası Nasıl Ölçülür?

Bebek ayak numarası hesaplama oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için ihtiyacınız olanlar; düz bir zemin, bir kalem ve cetvel veya metredir. İşaretleme yapabileceğiniz düz bir zemin oluşturmak için bir ayakkabı kutusunu veya kapağını kullanabilirsiniz. Bebeklerde ayak numarası hesaplarken aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

● Bebeğinizin ayağını, topuk kısmı kutunun kenarına yaslanacak şekilde kutuya yerleştirin. İsterseniz ayağını kutuyu ortalayacak şekilde de koyabilirsiniz fakat bu durumda iki taraflı işaretleme yapmanız gerekir.

● Bebeğin ayak baş parmağının denk geldiği noktayı kalem ile işaretleyin.

● Bebeğinizin ayağını kutudan çıkartın.

● İşaretlediğiniz noktayı cetvel ile ölçerek bir kağıda not edin.

Bu ölçüm sonucu ile bebeğinizin ayağının kaç numaraya denk geldiğini bulabilirsiniz. Farklı markaların bebek ayakkabı ölçüleri de farklı olabilir. Bu nedenle bebek pandufları satın almadan önce markanın ayak numarası tablosunun incelemeniz faydalı olacaktır. Doğduğu günden itibaren sürekli gelişip büyüdükleri için aylara göre bebek ayak numarası değişiklik gösterir. Bu nedenle bu ölçüm işlemini her ay yeniden yapmanız gerekmektedir.

Yaşa Göre Bebek Ayak Numarası

Bebek ayak numarası hesaplama sı aylara göre yapılır. Bebek ayakkabılarında numaralar genellikle 16’dan başlayarak 25’e kadar çıkmaktadır. Yenidoğan bebeklerden 2-3 yaş çocuklara kadar denk gelen bu ölçüler arasından bebeğinizin hangisine uyduğunu belirlemeniz gerekir. Bu sayede bebeğinizin ayak sağlığına zarar vermeyecek bir modeli kolayca seçip alabilirsiniz. Şimdi birlikte bebeklerin aylara göre ayak numaralarının kaç olduğunu inceleyelim:

 Prematüre bebek ayak ölçüsü, 9 cm’dir. Bu bebekler için 16 numara ayakkabılar uygun olacaktır.

 Yenidoğan bebek ayak numarası da 16’ya denk gelir. Yenidoğan bebeklerde ayak uzunluğu ise 9,5 cm olarak ölçülür.

 3 aylık bebek ayak numarası, 16 olur. Bu aydaki bebeklerin ayak uzunluğu da 9,5 cm civarındadır.

 5 aylık bebek ayak numarası da 16-17 numaraya karşılık gelir.

● Bebeklerin ayak ölçüsü ilk 6 ay boyunca 9,5 cm uzunluğunda olur. Bu nedenle 6 aylık bebek ayak numarasının da 16-17’ye denk geldiğini söyleyebiliriz. 16-17 numaraya denk gelen ölçüye uygun bebek patikleri ve bebek pandufları, Ella Bonna’da 0-6 aylık olarak ifade edilir.

● 6 ila 12. aylar arasında bebeklerin ayak ölçüsü 11,5 cm uzunluğunda olur. Bu uzunluk 18-19 numaraya karşılık gelir. Bu numara, small beden olarak da adlandırılır.

 

 7 aylık bebek ayak numarasının 18-19 olduğunu söyleyebiliriz.

 8 aylık bebek ayak numarası,9 aylık bebek ayak numarası ve 10 aylık bebek ayak numarası da 18-19 cm’e denk gelir.

● 12 ila 18. aylarda bebeklerin ayakları 12,5 cm’e ulaşır. Bu ölçü de 19-20 numaraya denk gelir. Bu nedenle 15 aylık bebek ayak numarası da yaklaşık 19-20 numaradır.

● 18. aydan itibaren 13 cm’i geçen bebek ayak uzunluğu, 14 cm’e kadar ulaşabilir. 18 aylık bebek ayak numarası ise 21-22 numaraya denk gelir.

1 Yaş Bebek Ayak Numarası Kaçtır?

1 yaş bebek ayak numarası , 19-20 numara olarak belirlenir.

2 Yaş Bebek Ayak Numarası Kaç Olur?

Bebekler 24 aylık olduğunda yani 2 yaşına ulaştıklarında ayak ölçüleri 14 cm’i bulur. Bu ölçü ise 21-22 numaraya karşılık gelir.

3 Yaş Bebek Ayak Numarası Kaçtır? 

3 yaşına gelen bebeklerin ayak ölçüsü 15,4 cm civarındadır. Bu ölçü ise 23-24 numaraya karşılık gelir. Ayak ölçüsü 16,5 cm’i bulan bebekler için uygun ayakkabı numarası ise 25-26 numara olarak belirlenmiştir.

DİĞER BLOG YAZILARI

Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerekir.